Wratten behandeling

 1. Salicylzuur: Dit is een veelgebruikte behandeling voor wratten. Het wordt meestal aangeboden in de vorm van een topische oplossing, gel of pleister. Het salicylzuur weekt de bovenste laag van de huid op, waardoor de wrat geleidelijk aan verdwijnt. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en de behandeling regelmatig voort te zetten totdat de wrat volledig verdwenen is.

 2. Cryotherapie: Deze behandeling wordt uitgevoerd door een professional, zoals een podoloog of een dermatoloog. Het houdt in dat de wrat wordt bevroren met vloeibare stikstof. Hierdoor wordt de wrat vernietigd en zal deze na verloop van tijd vanzelf verdwijnen. Soms zijn er meerdere behandelingen nodig voor volledige verwijdering.

 3. Cantharidine: Dit is een chemische stof die wordt aangebracht op de wrat en een blister veroorzaakt onder de wrat. Na een paar dagen wordt de blister verwijderd en gaat de wrat samen met de blisterhuid weg. Deze behandeling wordt meestal uitgevoerd door een arts.

 4. Chirurgische verwijdering: In sommige gevallen kan een chirurgische ingreep nodig zijn om de wrat te verwijderen. Dit wordt meestal gedaan als andere behandelingen niet effectief zijn gebleken of als de wrat groot of pijnlijk is.

 5. Lasertherapie: Laserbehandeling kan worden gebruikt om de bloedtoevoer naar de wrat af te snijden, waardoor deze sterft en vanzelf verdwijnt. Dit is een effectieve behandeling, maar het kan duurder zijn dan andere opties en kan littekens veroorzaken.

Het is belangrijk om te onthouden dat wratten besmettelijk zijn en gemakkelijk kunnen worden verspreid. Daarom is het essentieel om goede hygiënische praktijken te handhaven, zoals het dragen van handschoenen tijdens de behandeling, het desinfecteren van gereedschap en oppervlakken, en het adviseren van cliënten om hun voeten droog en schoon te houden om de verspreiding van wratten te voorkomen. Daarnaast is het raadzaam om cliënten door te verwijzen naar een arts als de wrat niet reageert op pedicurebehandelingen of als er tekenen zijn van infectie.

 • Formule W Wrattenpen 1ST
  Formule W Wrattenpen 1ST

  Productbeschrijving

  Voor de behandeling en het verwijderen van gewone wratten

  Algemeen
  Formule W Wrattenpen is een medisch hulpmiddel met een sterk geconcentreerde blauwe TCA-Active gel voor de behandeling en het verwijderen van…

  € 14,99
 • Wrat Weg Tinctuur 2ML
  Wrat Weg Tinctuur 2ML

  Productbeschrijving

  Voor de pijnloze behandeling van gewone wratten op handen en voeten

  Algemeen
  Lucovitaal Wrat Weg Tinctuur is een medisch hulpmiddel voor de behandeling van gewone wratten op handen en voeten. Het bevat…

  € 9,99
 • Heltiq Wratweg 38ml  bevriezingsmethode
  Heltiq Wratweg 38ml bevriezingsmethode

  Geschikt voor het verwijderen van waterwratjes en hand- en voetwratten d.m.v. de betrouwbare bevriezingsmethode cryotherapie. Behandeling van slechts 10 seconden. Minder pijnlijk dan andere bevriezingsmethoden.

  Inhoud: Spuitbusje…

  € 16,95
© 2016 - 2024 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel