TEA TREE OIL

Tea tree olie, ook wel bekend als melaleuca-olie, is een etherische olie die wordt gewonnen uit de bladeren van de Melaleuca alternifolia-plant, die inheems is in Australië. Het staat bekend om zijn krachtige antibacteriële, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het op verschillende manieren kan worden gebruikt voor de gezondheid en de huidverzorging. Hier zijn enkele van de belangrijkste toepassingen van tea tree olie:

 1. Acnebehandeling: Tea tree olie is een populaire natuurlijke behandeling voor acne vanwege zijn antibacteriële eigenschappen. Het kan helpen bij het doden van acne-veroorzakende bacteriën en het verminderen van ontstekingen, waardoor het aantal puistjes kan verminderen en de huid kan worden gekalmeerd.

 2. Schimmelinfecties: Tea tree olie wordt vaak gebruikt om schimmelinfecties zoals voetschimmel, nagelschimmel en candida-infecties te behandelen vanwege zijn schimmelwerende eigenschappen. Het kan rechtstreeks op de aangetaste huid worden aangebracht of worden verdund in een dragerolie voordat het wordt aangebracht.

 3. Huidverzorging: Tea tree olie kan worden toegevoegd aan huidverzorgingsproducten zoals lotions, crèmes en reinigingsmiddelen vanwege zijn reinigende en verfrissende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van onzuiverheden, het ontstoppen van poriën en het verbeteren van de algehele huidconditie.

 4. Hoofdhuid en haar: Tea tree olie kan helpen bij het behandelen van roos en een jeukende hoofdhuid vanwege zijn antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen. Het kan worden toegevoegd aan shampoos of conditioners of rechtstreeks op de hoofdhuid worden aangebracht voor gebruik als behandeling.

 5. Insectenbeten en huidirritaties: Tea tree olie kan helpen bij het verminderen van jeuk en ontsteking veroorzaakt door insectenbeten, huiduitslag, en kleine snijwonden en schaafwonden. Het kan rechtstreeks op de aangetaste huid worden aangebracht om verlichting te bieden.

Het is belangrijk om tea tree olie altijd te verdunnen met een dragerolie zoals jojoba-olie, kokosolie of amandelolie voordat je het op de huid aanbrengt, vooral als je een gevoelige huid hebt. Bovendien moet tea tree olie niet worden ingenomen en moet het buiten bereik van kinderen worden gehouden. Als je huidirritatie of allergische reacties ervaart na het gebruik van tea tree olie, stop dan met het gebruik ervan en raadpleeg een arts.

In het geurlampje: geeft tea tree een frisse, kruidige en medicinale geur die goed te mengen is met lavendel, lavandin,
grove den, rozemarijn, kruidnagel en de citrusoliën. Via verdamping is tea tree een goede hulp bij bronchitis die gepaard
gaat met ettervorming, sinusitis, neus- en keelinfecties. Gebruik van tea tree leidt tot versterking van de weerstand bij griep en kou. Verder is tea tree sterk vitaliserend bij vermoeidheid en nerveuze depressies. Inhalatie via stoombaden is nog doeltreffender.

Op de huid: In de huidverzorging is tea tree één van de beste oliën bij acne, abcessen, huidinfecties, voetschimmel en wratjes. Bij acne en abcessen bezit tea tree de eigenschap om de etter binnen te dringen en de etter vloeibaar te maken waardoor het gemakkelijker kan worden afgevoerd. De olie is pijnverdovend en sterk wondhelend en mag puur op een wondje. Ook in de mondverzorging is tea tree een doeltreffende olie: regelmatig spoelen met 1 à 2 druppels tea tree in wat
water bij mondzweertjes, tandvleesontsteking (gingivitis) en een zere keel. Tea tree bestrijdt de ontsteking. Bij chronische
blaasontsteking is bij inwendig gebruik de effectiviteit van tea tree olie aangetoond. Ook de gevolgen van insectenbeten worden teniet gedaan door een druppel pure tea tree op de aangedane plek.

In de haarverzorging: is tea tree een effectief en vriendelijk middel bij de bestrijding van hoofdluis, roos en vet haar.

Een bijzondere eigenschap van tea tree is de preventieve bescherming tegen huidverbrandingen bij bestraling. Daarvoor wordt tea tree op de huid gesprayd.

In het bad: Via baden is tea tree in te zetten bij kou, griep, vermoeidheid, jeuk, als circulatiebevorderende olie bij bv. spataderen enj huidschimmels (candida).

 • Essentiele Olie Tea Tree 10 ml
  Essentiele Olie Tea Tree 10 ml

  Essentiele Olie Tea Tree 10 ml

  Essentiële olie wordt ook wel aromatische, vluchtige of etherische olie genoemd. De essentiële oliën zijn vluchtige oliën gewonnen uit planten die al duizenden jaren overal ter wereld worden…

  € 5,25
© 2016 - 2024 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel