Klovenbehandeling

Het behandelen van kloven is een belangrijk aspect van pedicurebehandelingen, omdat kloven ongemak en pijn kunnen veroorzaken en de gezondheid van de voeten kunnen beïnvloeden. Hier zijn enkele stappen die pedicures kunnen nemen bij het behandelen van kloven:

 1. Verzachten van de huid: Begin met het verzachten van de huid rondom de kloven door de voeten te laten weken in warm water of een voetbad. Voeg eventueel wat epsomzout of een voetbadoplossing toe om de huid verder te verzachten.

 2. Verwijderen van dode huid: Gebruik een eeltraspel, voetvijl of elektrische eeltverwijderaar om voorzichtig dode huidcellen rondom de kloven te verwijderen. Wees voorzichtig om de huid niet te beschadigen en vermijd overmatig schuren.

 3. Behandelen van de kloven: Nadat de huid is verzacht en dode huid is verwijderd, kan de pedicure de kloven behandelen met een geschikt product. Er zijn verschillende crèmes, zalven en balsems beschikbaar die speciaal zijn geformuleerd om kloven te hydrateren en te genezen. Kies een product dat ingrediënten bevat zoals ureum, salicylzuur, lanoline, sheaboter of kokosolie, die helpen bij het hydrateren en herstellen van de huid.

 4. Bescherming en verzorging: Nadat de kloven zijn behandeld, is het belangrijk om de voeten te beschermen en te hydrateren om verdere irritatie en scheuren te voorkomen. Breng dagelijks een vochtinbrengende crème aan op de voeten en draag comfortabele, goed passende schoenen om wrijving te minimaliseren.

 5. Follow-up: Moedig cliënten aan om regelmatig terug te komen voor pedicurebehandelingen om de voeten te onderhouden en kloven te voorkomen. Geef advies over goede voetverzorgingsgewoonten, zoals het dagelijks hydrateren van de voeten en het dragen van geschikte schoenen.

In sommige gevallen kunnen ernstige of diepe kloven medische aandacht vereisen. Als een pedicure merkt dat een kloof ernstig is of niet reageert op de gebruikelijke behandelingen, is het belangrijk om de cliënt door te verwijzen naar een podoloog of huisarts voor verder advies en behandeling.

Symptomen kloven in de voet

U herkent voetkloven aan de volgende symptomen:

Een kloof ziet er uit als een korte snee, verticale barstjes of scheuren in de huid van uw voet de kloof bevindt zich meestal op de hiel en/of op de voetzool de huid kan open staan en soms kan een kloof vrij diep zijn een diepe kloof kan bloeden en soms zelfs gaan ontsteken een kloof in de voet kan zorgen voor pijn aan de onderkant van uw voeten tijdens het wandelen of bewegen

 • Laufwunder Schrundena 75 ml
  Laufwunder Schrundena 75 ml

  Laufwunder Schrundena 75 ml

  Schrundena crème van Laufwunder is wel de meest goede crème tegen kloven en een zeer extreme droge huid, een topper in Laufwunder Land.

  •Inhoud 75 ml.

  € 4,99
© 2016 - 2024 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel