Klovenbehandeling

Kloven in de voet (raghaden) zijn barsten of scheuren in de huid. Voetkloven (en hielkloven) kunnen in hard overmatig eelt, of juist in een droge huid zonder overmatig eelt ontstaan. Kloven kunnen behoorlijk diep zijn en zorgen voor pijnlijke voeten. Barsten in hard en droog eelt vereisen behandeling door een pedicure of medisch pedicure en een goede thuiszorg.   De randen van kloven in voeten zijn vaak hard. Onderin de kloof is de huid echter erg dun. Hierdoor kan de voet snel gaan bloeden. De meest voorkomende plek waar kloven voorkomen zijn op de rand van de hiel, onder de voorvoet en soms onder de rand van de grote teen. Kloven ontstaan meestal op plaatsen waar veel druk is met de ondergrond. Kloven tussen de tenen zijn geen kloven maar fissuren. Deze ontstaan door een weke huid en kunnen gepaard gaan met een schimmelinfectie. 

Symptomen kloven in de voet

U herkent voetkloven aan de volgende symptomen:

een kloof ziet er uit als een korte snee, verticale barstjes of scheuren in de huid van uw voet de kloof bevindt zich meestal op de hiel en/of op de voetzool de huid kan open staan en soms kan een kloof vrij diep zijn een diepe kloof kan bloeden en soms zelfs gaan ontsteken een kloof in de voet kan zorgen voor pijn aan de onderkant van uw voeten tijdens het wandelen of bewegen

 • Laufwunder Schrundena 75 ml
  Laufwunder Schrundena 75 ml

  Laufwunder Schrundena 75 ml

  Schrundena crème van Laufwunder is wel de meest goede crème tegen kloven en een zeer extreme droge huid, een topper in Laufwunder Land.

  •Inhoud 75 ml.

  € 4,99
© 2016 - 2024 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel