Beugels

Orthoplastie is een techniek die wordt gebruikt in de podologie en de pedicure om orthopedische hulpmiddelen te maken die worden gebruikt om verschillende voetaandoeningen te behandelen. Deze hulpmiddelen, die vaak orthoplasten worden genoemd, worden op maat gemaakt en aangepast aan de individuele behoeften van de cliënt. Hier volgt een uitleg over orthoplastie en de rol ervan in de pedicurepraktijk:

 1. Definitie: Orthoplastie is het proces van het maken en aanpassen van orthoplasten, die zachte siliconen hulpmiddelen zijn die op maat worden gemaakt om druk te ontlasten, correctie te bieden en bescherming te bieden aan delen van de voet die getroffen zijn door verschillende aandoeningen.

 2. Toepassingen: Orthoplasten kunnen worden gebruikt om een breed scala aan voetaandoeningen te behandelen, waaronder likdoorns, eeltplekken, hamertenen, klauwtenen, hielspoor, en andere drukplekken en afwijkingen. Ze worden vaak gebruikt om pijn te verminderen, wrijving te voorkomen en de voet te beschermen tegen verdere schade.

 3. Proces: Het proces van orthoplastie omvat het maken van een afdruk van de voet van de cliënt, meestal met behulp van gips, schuim of siliconen. Op basis van deze afdruk wordt de orthoplast gevormd en aangepast aan de individuele behoeften van de cliënt, waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke anatomie van de voet en de aard van de aandoening.

 4. Aanpassing: Orthoplasten kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de cliënt door ze te vormen, te snijden, te polijsten en te schuren om een comfortabele en effectieve pasvorm te garanderen. Ze kunnen ook worden voorzien van uitsparingen, verhogingen, pads en andere kenmerken om de druk te ontlasten, correctie te bieden en de voet te ondersteunen.

 5. Rol van de pedicure: In sommige gevallen kunnen pedicures worden opgeleid in orthoplastie en het aanpassen van orthoplasten als onderdeel van hun praktijk. Pedicures kunnen een belangrijke rol spelen bij het bieden van zorg en comfort aan cliënten met voetaandoeningen door het op maat maken en aanpassen van orthoplasten volgens de aanwijzingen van een podoloog of podotherapeut.

Het is belangrijk op te merken dat het maken en aanpassen van orthoplasten een gespecialiseerde vaardigheid is die training en ervaring vereist. Cliënten met ernstige voetaandoeningen of complexe problemen moeten worden doorverwezen naar een podoloog of podotherapeut voor een uitgebreide evaluatie en behandeling.

per pagina
 • -50%

  BS SPANGE classic strips nr 18
  BS SPANGE classic strips nr 18

  ProductspecificatiesBs spange classic strips. Dient om nagelwal te ontlasten zodat de nagelplaat zijn oorspronkelijke vorm terug krijgt.∙ dunne kunststof veer
  ∙ leverbaar in meerdere maten
  ∙ direct gebruiksklaar
  ∙ weinig…

  € 33,00 € 16,50
 • -50%

  BS Spange Classic+ Magnet 4mm / nr 18
  BS Spange Classic+ Magnet 4mm / nr 18

  10 stuks magneetspange maat 18 / breed 4 mm

  Eenvoudig te verwerken met een magneetapplicator.

  De BS Magneet Spange bestaat uit een ultradunne kunststofstrip met een gelamineerd metalen stripje waarmee het aanbrengen van de…

  € 33,00 € 16,50
 • -50%

  B/S Spange Magnet strips (10 stuks) nr 20
  B/S Spange Magnet strips (10 stuks) nr 20

  Foutloos en eenvoudig aanbrengen van spangen? Dan zijn de BS Magnet Strips ideaal. Ze bestaan uit ultradunne kunststof strips met een gelamineerd metalen stripje.

  Hoe kun je de BS Spange Magnet strips het beste toepassen? Volg…

  € 33,00 € 16,50
 • -48%

  BS Spange Applicator voor BS Spanners
  BS Spange Applicator voor BS Spanners

  BS Spange Applicator voor B.S. Spanners Aplicator.

  Speciaal voor het opbrengen van de BS Spange lijm en BS Spange strips op de nagel

  € 18,90 € 9,90
 • Bs Spange B/S Aktivator-Stift (8ml).(Snelltrockner)
  Bs Spange B/S Aktivator-Stift (8ml).(Snelltrockner)

  Zorgt voor een snellere droging van de basislijm

  € 12,99
 • ] Gutta percha punten - doos 100 stuks mix 15 - 40
  ] Gutta percha punten - doos 100 stuks mix 15 - 40

  uttapercha is een product dat wordt verkregen uit het melksap van guttaperchabomen. Het lijkt enigszins op rubber, maar is harder.

  De punten die van Guttapercha worden gemaakt kunnen worden toegepast in de nagelwal om ingegroeide…

  € 13,50
  1 - 6 van 12 resultaten
 • 1
 • 2
© 2016 - 2024 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel