Verzorgende handcrème

Formules met alcohol (SD alcohol, ethanol, gedenatureerd, isopropyl, methanol of ethylalcohol) hebben vaak een aangenaam, sneldrogend effect en voelen licht op je huid aan

Op het moment dat alcohol in aanraking komt met de huid, is het kwaad al geschied. De schade ontstaat namelijk onmiddellijk en veroorzaakt een kettingreactie van meer schade, ook al is de alcohol dan al verdampt. Zodra alcohol je huid is ingetrokken, is je huid niet meer hetzelfde en zeker niet meer in staat om zichzelf te beschermen tegen verdere schade. Een studie uit 2003, gepubliceerd in het Journal of Hospital Infection, laat zien dat reiniging van een huid die regelmatig blootgesteld is aan producten die alcohol bevatten, een ware beproeving wordt voor de huid omdat ze water en reinigingsmiddelen niet meer kan tegenhouden waardoor de barrièrefunctie van de huid wordt aangetast.

 

Na twee dagen bleek 26% van de huidcellen te zijn afgestorven. Daarnaast vernietigde de alcohol ook de stoffen die ontstekingen verminderen en de huid beschermen tegen vrije radicalen. Alcohol veroorzaakt dus niet alleen directe schade aan je huidoppervlakte, het vermindert op de lange duur ook de weerstand van je huid.

De beschadiging van de cellen houdt niet op, mooier kunnen we het niet maken. Alcohol zorgt er letterlijk voor dat de huidcellen zichzelf vernietigen. En hoe langer de blootstelling aan alcohol duurt, hoe vervelender dat voor je huidcellen is. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat na twee dagen blootstelling aan alcohol de huid er dramatisch slechter aan toe was dan na één dag blootstelling. En dat met een alcoholconcentratie van minder dan 10%, een veel lagere concentratie dan in veel op alcohol gebaseerde huidverzorgingsproducten.

Dit onderzoek toont duidelijk het verband aan tussen beschadiging aan huidcellen door vrije radicalen en de blootstelling aan alcohol. Een opvallend gegeven daarbij is dat de schade door vrije radicalen vergelijkbaar is met het gevolg van overmatige consumptie van alcohol, zowel op korte als op lange termijn.

Het is daarom aan te raden een zeer goede handcrème te gebruiken, zeker nu men zeer veel alcohol gels gebruikt om de handen te ontsmetten.

 • Handwunder Handcrème Plus 75 ml
  Handwunder Handcrème Plus 75 ml

  Tube 75 ml.

  Handwunder handcreme plus met aloe vera en ceramiden is de ideale creme voor droge vermoeide handen.
  Het maakt de huid zacht en glad, trekt snel in en geeft een aangenaam gevoel.
  De droge huid wordt intensief…

  € 5,50
© 2016 - 2024 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel