Mondmaskers, Masques bouche

Mondmaskers, ook wel bekend als gezichtsmaskers, zijn beschermende maskers die worden gedragen over de neus en mond om de verspreiding van ziektekiemen en deeltjes in de lucht te verminderen. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van mondmaskers:

 1. Bescherming tegen ziektekiemen: Mondmaskers zijn ontworpen om te voorkomen dat speekseldruppeltjes en andere kleine deeltjes die ziektekiemen bevatten, worden verspreid van de drager naar anderen. Dit is vooral belangrijk in situaties waarin sociale afstand niet mogelijk is, zoals in openbare ruimtes, het openbaar vervoer en gezondheidszorginstellingen.

 2. Soorten mondmaskers:

  • Chirurgische maskers: Deze maskers zijn loszittende, wegwerp- of herbruikbare maskers die vaak worden gebruikt in de gezondheidszorg. Ze zijn meestal gemaakt van meerdere lagen materiaal, zoals polypropyleen, en hebben een filtercapaciteit om deeltjes tegen te houden.
  • Stoffen maskers: Deze maskers zijn gemaakt van stoffen materialen zoals katoen en kunnen herbruikbaar zijn. Ze zijn comfortabeler om te dragen dan chirurgische maskers en kunnen worden gewassen en opnieuw gebruikt.
  • N95 ademhalingsmaskers: Deze maskers bieden een hogere mate van bescherming dan chirurgische maskers en worden vaak gebruikt door gezondheidswerkers die worden blootgesteld aan hoogrisicoomgevingen. Ze kunnen minuscule deeltjes filteren en een goede afdichting rond het gezicht bieden.
 3. Gebruiksinstructies: Het is belangrijk om mondmaskers op de juiste manier te dragen en te gebruiken om effectief te zijn. Zorg ervoor dat het masker de neus en mond volledig bedekt en dat het goed aansluit op het gezicht zonder openingen aan de zijkanten. Raak het masker niet aan tijdens het dragen en vervang het indien nodig.

 4. Hygiëne: Als het masker nat of vuil wordt, moet het worden vervangen. Wegwerpmaskers moeten na gebruik worden weggegooid in een afvalbak en herbruikbare maskers moeten regelmatig worden gewassen volgens de aanbevelingen van de fabrikant.

 5. Combinatie met andere maatregelen: Het dragen van een mondmasker is slechts één van de vele maatregelen die kunnen worden genomen om de verspreiding van ziektekiemen te verminderen. Het is ook belangrijk om regelmatig handen te wassen, sociale afstand te houden en thuis te blijven als je ziek bent.

Over het algemeen zijn mondmaskers een belangrijk instrument in de strijd tegen infectieziekten en hebben ze een cruciale rol gespeeld tijdens de COVID-19-pandemie en andere uitbraken van besmettelijke ziekten.

 • BAEHR Mondmaskers Type IIR, 50st
  BAEHR Mondmaskers Type IIR, 50st

  Het Merbach Type IIR mondmasker bestaat uit 3 lagen van hoogwaardige kwaliteit polypropyleen. Het masker is latexvrij, glasvezelvrij en heeft een hoge filtratiewaarde. De verstelbare neusstrip zorgt voor een perfecte pasvorm.

  De…

  € 4,25
 • FFP2 mondmaker wit, 1 stuk
  FFP2 mondmaker wit, 1 stuk

  YX135 mondmaskers FFP2

  Handzame mondkapjes. FFP2 staat voor Filtering Facepieces Particles, wat in het Nederlands ademhalingsbeschermingsmasker betekent. FFP-maskers beschermen je tegen het inademen van micro-organismen en…

  € 0,50
© 2016 - 2024 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel