Frezen, des fraises

 belangrijk!

Frezen, ofwel het wapenarsenaal van de pedicure, zijn er in verschillende soorten en maten. De ontwikkeling van frezen staat dan ook niet stil.

Regelmatig komen er nieuwe frezen op de markt die het werk van de pedicure makkelijker en efficiënter moeten maken. De nieuwe frezen vinden dan ook gretig aftrek bij de pedicuregroothandel.

n tegenstelling tot de ontwikkeling van de frezen, lijkt de ontwikkeling van de handstukken al jaren nagenoeg stil te liggen. En dat is nu precies waar de schoen wringt.

Heeft u zich wel eens afgevraagd of al die nieuwe freesjes wel geschikt zijn voor uw machine? In de meeste gevallen is dit namelijk niet het geval. De meeste fabrikanten schrijven een maximale diameter van 6 of 7 millimeter voor (iso 060 of 070) in hun gebruikershandleiding. Voornamelijk bij nattechniek machines. Het is daarom raadzaam om de handleiding van uw machine te raadplegen alvorens u frezen gaat kopen.

Die maximale diameter heeft hoofdzakelijk te maken met de afstand van het spray-gaatje tot het hart van het steeltje van de frees.

Wanneer de frees de maximale diameter overschrijd, zal het merendeel van de sprayvloeistof tegen de achterzijde van de frees spuiten en direct tegen het handstuk terugkaatsen. Zo komt dus een groot deel van de vloeistof uiteindelijk in het handstuk terecht, wat de nodige schade kan veroorzaken aan het handstuk.

Bij niet-deelbare handstukken is het gebruik van de verkeerde frezen een bron van veel problemen: Lagers gaan op den duur roesten en het motortje in het handstuk krijgt steeds meer moeite om het geheel rond te laten draaien. Het handstuk wordt dan snel warm en/of maakt veel lawaai. Tot de dag komt dat het handstuk helemaal niet meer draait.

Bij deelbare handstukken worden deze problemen (deels)

voorkomen door het (juiste)gebruik van de zogenaamde clean-spray. Door het dagelijks toepassen van deze reinigingsspray wordt de sprayvloeistof die in het handstuk terecht gekomen, verdreven. Wilt u meer informatie over het gebruik van de clean-spray? lees dan hier verder…

Naast de diameter is het ook nog eens belangrijk om te weten dat iedere frees een maximaal toerental heeft. Dit wil zeggen: het maximaal toegestane aantal omwentelingen per minuut (RPM= Rotaties Per Minuut) . De fabrikant van de frezen heeft bij de berekening van de maximale RPM rekening gehouden met het gewicht en de lengte van de frees. Meestal is dit maximale toerental af te lezen op een sticker die de fabrikant op het originele doosje heeft geplakt. In veel gevallen worden deze doosjes niet bewaard door de gebruiker of de pedicuregroothandel. Een vuistregel is: Hoe dikker de frees-kop, des te lager het toerental. Frezen zijn vaak een kostbare aanschaf. Dat komt hoofdzakelijk doordat de fabrikant dure gereedschappen en materialen gebruikt om de frezen te maken. Alleen zo kan een goede kwaliteit worden gegarandeerd. Toch zijn er frezen op de markt die er op het eerste gezicht hetzelfde uit zien als de dure kwaliteitsfrezen, voor een fractie van de prijs. Deze zijn meestal afkomstig van ome Ali (expres) uit China. Om de prijs laag te kunnen houden worden voor deze frezen goedkope materialen gebruikt. Het is dan ook logisch dat de kwaliteit vaak te wensen overlaat. Het komt zelfs voor dat bij deze frezen het steeltje dunner is dan 2.35 millimeter (standaard voor frezen). Hierdoor kunnen de frezen loskomen uit het handstuk, met alle gevolgen van dien. Het is daarom niet raadzaam om goedkope frezen te gebruiken, al is de prijs nog zo aantrekkelijk.

Ondervind u inmiddels al dat uw handstuk meer lawaai maakt, of warm wordt, wacht dan niet totdat uw handstuk niet meer draait. Maar neem zo snel mogelijk contact op met uw monteur/leverancier. U kunt uiteraard ook met mij contact opnemen. Voor meer informatie over het onderhoud van uw pedicuremotor 

Desinfectie van pedicurefrezen is van groot belang om de verspreiding van infecties te voorkomen. Pedicurefrezen worden gebruikt om de nagels van voeten te knippen, vijlen en polijsten, en komen daardoor in contact met de huid en nagels van de cliënt. Als de frezen niet goed gedesinfecteerd worden, kunnen er bacteriën, schimmels en virussen overgedragen worden van de ene cliënt naar de andere. Dit kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals voetschimmel, huidinfecties en zelfs sepsis.

Er zijn verschillende manieren om pedicurefrezen te desinfecteren. De meest voorkomende methode is het gebruik van chemische desinfectiemiddelen, zoals ontsmettingsalcohol of bepaalde reinigingsmiddelen. Deze middelen moeten aangebracht worden volgens de instructies van de fabrikant en moeten gedurende een bepaalde tijd in contact blijven met de frezen om de desinfectie effectief te laten zijn.

Om kruisbesmetting te voorkomen en uw frezen schoon en vrij van vuil te houden, zijn er verschillende producten en praktijken die kunnen worden gebruikt:

 • Ultrasone reinigers: Deze maken gebruik van geluidsgolven met een hoge frequentie om kleine belletjes in een reinigingsoplossing te genereren, die effectief vuil en puin van oppervlakken kunnen verwijderen.
 • Desinfectiemiddelen en ontsmettingsmiddelen: Deze producten kunnen worden gebruikt om bacteriën en virussen op oppervlakken te doden, waardoor de verspreiding van ziekten wordt voorkomen.
 • Schoonmaakborstels en -gereedschap: Het hebben van de juiste hulpmiddelen voor het schoonmaken, zoals speciale borstels, kan helpen bij het verwijderen van vuil op moeilijk bereikbare plaatsen.
 • Juiste opslag: Door uw bits goed op te bergen en te beschermen kunt u schade voorkomen en ze schoon houden.
 • Regelmatig schoonmaken: Door uw bits regelmatig schoon te maken, kunt u ervoor zorgen dat vuil en puin geen kans krijgen om zich op te hopen.

Door deze tips te volgen en de juiste producten te gebruiken, kunt u effectief kruisbesmetting voorkomen en uw bitten schoon en vrij van vuil houden.

per pagina
 • Instrumenten en frezenborsteltje
  Instrumenten en frezenborsteltje
  € 3,50
 • Frezenborstel
  Frezenborstel
  € 4,95
 • Frezenborstel plat
  Frezenborstel plat
  € 3,30
 • Freesbakje met Tray en Deksel Transparant
  Freesbakje met Tray en Deksel Transparant
  € 8,50
 • Freesjes staander ,STERI-SAFE PRO voor ultrasoon
  Freesjes staander ,STERI-SAFE PRO voor ultrasoon
  € 22,99
 • Freesbakje met Tray en Deksel
  Freesbakje met Tray en Deksel
  € 8,50
 • Busch Frezendoosje 24x
  Busch Frezendoosje 24x
  € 3,50
 • Frezen Doos voor 30 Frezen met deksel
  Frezen Doos voor 30 Frezen met deksel
  € 8,50
 • 5 delige frezenset + doosje
  5 delige frezenset + doosje
  € 49,00
 • 12 Delige Podomonium Frezenset
  12 Delige Podomonium Frezenset
  € 79,00
 • Frezentester
  Frezentester
  € 5,00
 • Borstelfreesje
  Borstelfreesje
  € 2,99
 • Busch Keramisch frees K433X 023 (X vertanding)
  Busch Keramisch frees K433X 023 (X vertanding)
  € 28,99
 • Busch Keramisch K426X 023
  Busch Keramisch K426X 023
  € 28,99
 • Busch keramisch k433GQSR/023
  Busch keramisch k433GQSR/023
  € 28,99
per pagina
© 2016 - 2024 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel