Artikel 12 van 19

Bijscholing: Ingegroeide nagel dinsdag 24/09/2024 van 13 tot 16u30 (accreditatie3 u)

€ 89,00 (exclusief btw)
Voorraad 3 stuks

Een cursus "ingegroeide nagels" voor pedicures richt zich op het begrijpen van de oorzaken, symptomen, behandelingen en preventie van ingegroeide teennagels. Hieronder volgt een overzicht van de onderwerpen die typisch worden behandeld in een dergelijke cursus:

  1. Anatomie van de teennagel: Een grondig begrip van de structuur van de teennagel, inclusief de nagelplaat, nagelmatrix en omliggende weefsels.

  2. Oorzaken van ingegroeide nagels: Identificeren van de verschillende factoren die kunnen leiden tot het ontstaan van ingegroeide teennagels, zoals verkeerd knippen van de nagels, slecht passende schoenen, trauma, genetica, enzovoort.

  3. Symptomen en diagnostiek: Leren herkennen van de symptomen van een ingegroeide nagel, zoals pijn, roodheid, zwelling, ontsteking en mogelijke complicaties zoals infectie.

  4. Behandelingsopties: Verkennen van verschillende behandelingsopties voor ingegroeide nagels, waaronder het corrigeren van de nagelrand, het toepassen van een nagelbeugel, partiële nagelresectie, conservatieve behandelingen zoals warme kompressen en medicatie, en wanneer doorverwijzing naar een podotherapeut of arts nodig is.

  5. Technieken voor het knippen van nagels: Het aanleren van correcte kniptechnieken om ingegroeide nagels te voorkomen, inclusief het knippen van de nagels recht en niet te kort, en het vermijden van afgeronde hoeken.

  6. Preventie van ingegroeide nagels: Adviseren over preventieve maatregelen om ingegroeide nagels te voorkomen, zoals het dragen van goed passende schoenen, het vermijden van letsel aan de nagels, het behoud van goede voethygiëne en het vermijden van overmatig druk op de nagels.

  7. Praktijkgerichte training: Oefenen van de geleerde technieken en procedures onder begeleiding, inclusief het correct behandelen van ingegroeide nagels en het toepassen van preventieve maatregelen.

  8. Juridische en ethische overwegingen: Inzicht in de wettelijke en ethische verantwoordelijkheden van een pedicure bij het behandelen van ingegroeide nagels, inclusief de grenzen van hun bevoegdheid en wanneer doorverwijzing naar een specialist nodig is.

De cursus gaat door te Steenweg 94  3870 Heers

Prijs : €89,00 excl btw

Drank, koffie, koekjes inbegrepen

Lesgeld wordt niet terug betaald.

Annuleren en aanvragen voor een andere cursus kan enkel 48 uur voor de les aanvangt.

.

 

 

© 2016 - 2024 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel