Vorige Artikel 5 van 12 Volgende

Cursus Ingegroeide nagel op zaterdag 22/8 van 9u0 tot 12u30

€ 85,00 (exclusief 21% btw)
Voorraad 1 stuk
Aantal

Ingegroeide nagels, een pijnlijk probleem!
Een gespecialiseerde voetverzorger kan het probleem herkennen, de nagel behandelen en ervoor zorgen dat de nagel niet meer ingroeit.

Gedurende de opleiding hebben voetverzorgers maar 1 of 2 keer een ingegroeide nagel kunnen behandelen.

In de praktijk moet je vaak moeilijke problemen alleen oplossen.

Er worden diverse oplossingen aangeleerd, zoals andere manieren van behandelen, drukvrij leggen enz...

 

Een ingegroeide teennagel is een zeer pijnlijke aandoening, komt het meest voor ter hoogte van de grote teennagel maar kan evengoed voorkomen aan een nagel van één van de kleinere tenen. Mogelijke oorzaken zijn een te kort geknipte nagel, weggeknipte nagelhoeken en trauma's waarna een gedeelte van de nagel ontbreekt. Een andere oorzaak van een ingegroeide nagel is een afwijkende vorm van de nagel: als een nagel boller is dan normaal (hyperconvex) ontstaat er meer druk in de nagelwal en kan er gemakkelijker irritatie ontstaan. Transpirerende voeten maken de huid week en daardoor extra kwetsbaar. Het dragen van te krappe schoenen geeft teveel druk op de nagels. Tijdens bepaalde sporten (zoals voetbal en ballet) ontstaat er ook veel druk op de tenen en de nagels.

De behandeling bestaat meestal uit het losmaken of verwijderen van het ingroeiende nageldeel, lokale wondzorg en begeleiding van de groei in de daaropvolgende weken of soms maanden. De professionele podoloog zal ook steeds advies geven over de juiste kniptechniek en eventuele behandelingen die door de patiënt thuis nog gedaan moeten worden (vb. onstmetten). Indien nodig wordt er ook schoenadvies gegeven. Ook kan een nagelbeugel (orthonyxie) voor een te bolle of ingroeiende nagel een oplossing zijn. Hierbij wordt een beugeltje op de nagel geplaatst om de druk van de nagel uit de nagelwal weg te halen. In sommige gevallen kan hier de vorm van de nagel blijvend mee gecorrigeerd worden.

 

Bij terugkerende ingroeiende nagel moet ook gedacht worden aan de oorzaken die wel eens over het hoofd gezien worden: het naar boven wijzen van het laatste kootje van de grote teen of een verlengde werking van de strekspier van de grote teen tijdens het stappen. Hierbij wordt vaak een biomechanisch onderzoek uitgevoerd om de exacte oorzaak te achterhalen. De behandeling bestaat dan bijvoorbeeld uit podologische zooltherapie om evenwichtige spierwerking te bekomen.

 

Zodra de klachten verdwenen zijn kan het soms verstandig zijn om de verdere verzorging van de nagels aan een voetverzorger (pedicure) over te laten. Vooral als nagels raar van vorm of moeilijk te knippen zijn kan hierdoor het terugkomen van de klachten voorkomen worden. 

Deze cursus gaat door bij Pedicurepunt-heers.

De prijs is 85,00 euro excl btw

Max 4 personen

Prijs: 85,00 euro excl btw

Er dient bij inschrijving betaald te worden. 

Men kan tot twee weken voor de cursus gratis annuleren, daarna is is er geen restitutie van het cursusbedrag meer mogelijk.

 

 

© 2016 - 2020 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel