Vorige Artikel 7 van 12 Volgende

Prontoman Spray 250 ml

€ 8,90 (exclusief 21% BTW)
Voorraad 8 stuks
Aantal

Voor een antiseptische reiniging en verzorging van huis en nagelgebieden.

ProntoMan spray 250 ml is een gebruiksklare, waterachtige oplossing voor een antiseptische reiniging van huid- en nagelgebieden. Op basis van verminderde oppervlaktespanning en de toepassing in sprayvorm ontsmet ProntoMan spray op een betrouwbare en pijnloze manier alle moeilijk toegankelijke gebieden. Infectierisisco’s in de vorm van bijvoorbeeld multiresistente kiemen (MRSA) of mycotische ziekteverwekkers worden op veilige wijze weggenomen. Tegelijkertijd verzacht ProntoMan spray op een voorzichtige manier, eelt, minimaliseert voet- en wondgeurtjes en maakt een astraumatische, veilige en snelle volledig podologische behandeling mogelijk. ProntoMan spray kan bij huidwonden worden toegepast om infecties te voorkomen en de genezing te bevorderen. De inhoudstoffen hebben zich al miljoenen keren klinisch bewezen, zijn dermatologisch onschadelijk en worden beschouwd als middel van eerste keuze bij de behandeling van wonden.

ProntoMan spray heeft geen afremmend effect op de granulatie en epithelisering, vertoont geen cytotoxische, prikkelende, irriterende of sensibiliserende eigenschappen en kan zonder bezwaar langdurig worden gebruikt. Prontoman spray beschermt eveneens tegen multiresistente (MSRA) en mycotische verwekkers en is ook goed verdraagbaar voor mensen met allergieën en diabetici.

Gebruiksaanwijzing ProntoMan spray 250 ml

Toepassing in het kader van een podologische/ voetverzorgende behandeling:

Huidontsmetting:
Breng voor iedere behandeling rijkelijk ProntoMan spray aan op de voeten van de patiënt. Laat de oplossing minimaal 2 minuten inwerken. Het polyhexanide-betaïne-complex, dat in de spray zit, ontsmet ook moeilijk toegankelijke wondgebieden, creëert een kiemarme huidomgeving en verwijderd onaangename geurtjes. Het voorkomt uitbreiding van pathogene, transiënte en residente ziektekiemen en minimaliseert het infectierisico bij eventueel ontstane wondjes.

Eelt zacht maken:
Breng rijkelijk ProntoMan spray aan op de voeten van de patiënt. Laat de oplossing inwerken op de huid, totdat de afgestorven huidcellen van het eelt witte schilfertjes worden. Bij sterke eeltvorming (bijv. op het hielgebied) is het noodzakelijk de inwerktijd, waarin het behandelingsgebied licht vochtig gehouden moet worden, te verlengen. Indien nodig opnieuw sprayen. Aansluitend hierop kunnen de zacht geworden huidcellen op atraumatische wijze worden verwijderd, bijv. met een excavator. Het verzachtende effect kan worden bespoedigd door de gebieden waar de spray op aangebracht is (bijv. de hiel) in folie wikkelen. Huidontsmetting en eeltverwijdering vormen in dit verband een tijds- en materiaalbesparende behandelingsfase.

Toepassing buiten een podologische/ voetverzorgende behandeling om:

Infecties voorkomen:
Breng in situaties met een verhoogd infectierisico, bijv. na een bezoek aan een zwembad c.q. sauna, ProntoMan spray aan op uw voeten, die u eerst hebt afgedroogd. Let er vooral op dat u ook de ruimte tussen de tenen bevochtigt. Na een inwerktijd van 2 minuten kunt u de voeten afdrogen met een schone handdoek of ze in de lucht laten drogen. Zo voorkomt u een voet- of nagelschimmelinfectie. Ook tampons die de podoloog heeft aangebracht, kunnen voor het verwisselen/ verwijderen worden bevochtigd met ProntoMan spray. De tampon die mogelijk vastgeplakt zit aan het wondje, kan na een inwerktijd van enkele minuten op een atraumatische manier worden verwijderd, zonder het wondoppervlak te beschadigen. ProntoMan spray is te combineren met alle moderne wondbedekkingen.

Veiligheidswaarschuwingen:
ProntoMan spray niet gelijktijdig met zeep, zalf, olie of gels gebruiken. Mag niet worden toegepast bij personen die allergisch zijn voor een van de inhoudsstoffen. Fles na gebruik sluiten en beschermen tegen directe zonnestralen. Een aangebroken fles binnen 12 weken opmaken. Uitsluitend voor uitwendig gebruik, niet innemen.

Voor de gehele prontoman lijn geldt: 12 + 1 gratis ( het goedkoopste product ontvangt u gratis).

Prontoman producten zijn toegevoegd aan het zorgprotocol schimmeldiagnostiek van Supplement. Voor meer info zie: www.sup.nl

Samenstelling:
Aqua purificata, 0,1% undecylenamidopropyl-betaïne, 0,1% polyaminopropyl-biguanide (polyhexanide)

*= consensusaanbeveling DGFW (Deutsche Gesellschaft für Wundheilung und Wundhandlung e.V.) 2004 & 2009

© 2016 - 2019 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel