Vorige Artikel 1 van 2 Volgende

Prontoman Gel 20 ml

€ 5,75 (exclusief btw)

Eigenschappen Prontoman Gel

ProntoMan gel is een gebruiksklare gel ter profylaxe van infecties in het kader van een volledige podologische/ voetverzorgende behandeling. Hij wordt toegepast bij de profylactische behandeling van infecties en ter bescherming tegen mycotische verwekkers. Met deze gel is, in combinatie met kompressen of afdekkingen, een antimicrobiële behandeling van infectiegevoelige gebieden mogelijk zonder dat het verband eraan blijft vastplakken. Door het brede spectrum van kiemen en de ontstaande beschermlaag wordt er een kiemarme omgeving gecreëerd. Hierdoor wordt reeds beschadigde huid beschermd en uitbreiding van bacteriën en schimmels voorkomen. ProntoMan beschermt eveneens tegen multiresistente verwekkers (MRSA).


De inhoudsstoffen hebben zich al miljoenen keren in de praktijk bewezen, zijn dermatologisch onschadelijk en worden beschouwd als middel van eerste keuze bij de behandeling van wonden.* Ze hebben geen afremmend effect op de granulatie en epithelisering, vertonen geen cytotoxische, prikkelende, irriterende of sensibiliserende eigenschappen en kunnen zonder bezwaar langdurig worden gebruikt. ProntoMan gel is daarom ook prima verdraagbaar voor mensen met allergieën en diabetici.

Het polyhexanide-betaïne-complex dat in de gel zit, ontsmet ook moeilijk toegankelijke gebieden en verwijdert onaangename geurtjes. ProntoMan gel is te combineren met alle moderne wondafdekkingen, tampons en de meeste nagelbeugels.

Gebruiksaanwijzing ProntoMan gel

ProntoMan gel dun aanbrengen op de getroffen gebieden van de voet en laten drogen. De ontstaande beschermlaag er niet afwrijven of afwassen. Ter profylaxe van infecties en schimmels is het raadzaam de behandeling tweemaal daags te herhalen nadat eerst de voeten en teennagels zijn gereinigd. Hierbij dient voor een betere ontsmetting ProntoMan spray gebruikt te worden.

In het kader van de infectieprofylaxe bij ingegroeide teennagels (unguis incarnatus) wordt er een tampon gebruikt die onder de nagel op de getroffen plekken wordt aangebracht. Vervolgens wordt er ProntoMan gel op de sulcus gesmeerd. Voor een continue antimicrobiële behandeling dient de sulcus eenmaal daags door de patiënt opnieuw met ProntoMan gel gevochtigd te worden totdat de podoloog/ pedicure de tampon verwijdert.

Voor het aankleden moet worden gecontroleerd of de interdigitale ruimte (ruimte tussen de tenen) droog is.

Veiligheidswaarschuwingen:
ProntoMan gel niet gelijktijdig met zeep, zalf, olie of andere gels gebruiken. Mag niet worden toegepast bij personen die allergisch zijn voor een van de inhoudsstoffen. Tube na gebruik sluiten en beschermen tegen directe zonnestralen. Een aangebroken tube binnen 12 weken opmaken. Uitsluitend voor uitwendig gebruik, niet innemen.

Prontoman producten zijn toegevoegd aan het zorgprotocol schimmeldiagnostiek van Supplement. Voor meer info zie: www.sup.nl

Voor de gehele prontoman lijn geldt: 12 + 1 gratis ( het goedkoopste product ontvangt u gratis).

Samenstelling:
Aqua purificata, glycerine, hydroxyethylcellulose, 0,1% undecylenamidopropyl-betaïne, 0,1% polyaminopropylbiguanide (polyhexanide)

* consensusaanbeveling DGFW (Deutsche Gesellschaft für Wundheilung und Wundbehandlung e. V.) 2004 & 2009

© 2016 - 2021 PEDICUREPUNT HEERS | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel